Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: комуністи мітингують з портретами Сталіна, євромайданівці – за єдність


У Дніпропетровську комуністи мітингують під портретами Сталіна та Леніна
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00
У Дніпропетровську відбуваються акції різних політичних сил, присвячені 1 травня. На центральній площі міста, біля знесеного монумента Леніна, активісти й прихильники лівих сил поставили великий портрет Леніна, поклали квіти і розпочали святкувати «Першотравень».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в руках учасники акції, переважно літні люди, тримають прапори Радянського Союзу, УРСР, Комуністичної партії України, помаранчево-чорні «георгіївські» прапори, а також портрети Леніна і Сталіна.

«Де наша солідарність? Ось вона! Сьогодні сюди прийшли найбільш стійкі олов’яні солдатики», – сказала депутат обласної ради від Комуністичної партії Катерина Відякіна, звертаючись до присутніх.

Попри неробочий день, сьогодні комуністи планують пікетувати будівлю Бабушкінського районного суду, який розглядає справи обвинувачених у сепаратизмі, а також будівлю обласної прокуратури, домагаючись об’єктивного розгляду справ.

Водночас на площі під облдержадміністрацією активісти Євромайдану організували флеш-моб за єдність й неподільність України «Україні – мир!». Люди намалювали на бруківці крейдою мапу України, а також написали гасла «Слава Україні», «Росія – імперія зла», «Мочіть Путіна в сатирі!». У руках вони тримали плакати з написами «Україні – мир!» і «Україна єдина».

Взявши у руки аркуші з назвами обласних центрів, учас6ники флеш-мобу стали на імпровізовану мапу й виконали Державний гімн України.

«Ми як «Майдан-Січеслав» будемо звертатись до міської влади з тим, аби карта України з усіма областями, з усіма територіями, які є, мала тут бути, але на постійній основі, надовго, аби кожен українець, проходячи повз, брався за серце і згадував наш славень», – сказав координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко.

Через загрозу дестабілізації з 1 по 9 травня у Дніпропетровську міліція посилила патрулювання вулиць і блок-постів. За даними управління МВС Дніпропетровської області, особовий склад міліції задіяний на 100%. Крім того, передбачені резерви співробітників міліції, які будуть використані за потреби.
XS
SM
MD
LG