Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії називає «бутафорією» пропозицію Яценюка про опитування щодо єдності


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Пропозиція українського прем’єра Арсенія Яценюка провести загальнонаціональне опитування щодо єдності країни є «бутафорською акцією», яка лише поглибить кризу в країні, заявляє МЗС Росії.

У російському міністерстві заявили, що подібні «відірвані від реального життя» плани київської влади «нічого, крім подиву, не викликають».

«Невже в Києві всерйоз розраховують, що в дні, які залишилися до 25 травня 2014 року, можна провести серйозне обговорення в українському суспільстві, у всіх регіонах України найважливіших питань майбутнього державного устрою країни? Ці заяви особливо цинічні на тлі продовження військової операції Києва проти свого народу», – йдеться в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

«Замість початку широкої загальнонаціональної дискусії в країні щодо пошуку шляхів виходу з глибокої політичної та соціально-економічної кризи за участю всіх політичних сил і всіх регіонів київська влада займається організацією бутафорських акцій. Ні до чого, крім подальшого поглиблення кризи в країні, це не приведе», – додали в МЗС Росії.

Вчора керівник уряду України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів ініціює проведення загальнонаціонального опитування щодо єдності країни 25 травня. За його словами, відповідний законопроект буде направлений до Верховної Ради. «Загальнонаціональне опитування (має бути) з тих питань, які сьогодні турбують українців. Це питання єдності, територіальної цілісності і питання децентралізації влади», – говорить Арсеній Яценюк.

25 травня в Україні мають відбутися вибори президента.
XS
SM
MD
LG