Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії в місті Соколов вивісили зображення Путіна в образі Гітлера і Сталіна


Десятиметровий плакат із постаттю президента Росії Володимира Путіна як диктатора розміщений сьогодні на одній зі стін костелу в центрі міста Соколова на заході Чехії.

На ньому російський керівник зображений із «гітлерівськими» вусами, з руками, складеними у відомому «сталінському» жесті, і з низкою орденів із серпом і молотом та червоною п’ятикутною зіркою.

Плакат із зображенням Путіна-диктатора з’явився в самому центрі Соколова з ініціативи його громадян, які прагнули таким чином «висловити свій погляд на дії Росії в Україні, на російську анексію Криму». А місце для нього обрали через те, що на площі під костелом збираються на 1 травня місцеві комуністи, які підтримують Путіна.

Плакат передала громаді міста чеська громадська організація Dekomunizace.cz, на стіні костелу він висітиме до завтра.

Вже раніше, у березні цього року, цей же плакат прикрашав мерію міста Ліберця на півночі Чехії. Та акція викликала протест посольства Росії.

Крім того, його вивішували у Празі і в місті Млада-Болеслав. В останньому зображення свастики на одному з орденів диктатора викликало застереження, чи не йдеться про пропаганду нацизму. Цього разу, в Соколові, нацистську свастику на третьому ордені заклеїли.
XS
SM
MD
LG