Доступність посилання

ТОП новини

Захід не може допомогти Україні, що сама пасивна в питаннях своєї безпеки – Чехія про позицію США


Міністр оборони Чехії Мартін Стропніцький, який обговорював становище в Україні з провідними політиками США у Вашингтоні, повідомив, що в усіх розмовах ішлося про одне й те саме: «Ми не маємо можливостей бути скрізь і залагоджувати все, особливо коли країна, яка має проблему з безпекою, сама ставиться до цього пасивно».

«Це не було несподіване твердження, але це було висловлено цілком твердо», – наводить сьогодні слова міністра Чеське телебачення. Значною мірою такої ж думки дотримується і президент США Барак Обама, каже Мартін Стропніцький.

Він вважає, що українська криза, окупація Криму Росією змушує міжнародну спільноту переглянути ставлення до оборонних блоків і структур, зокрема, до НАТО. Американські лідери у зв’язку з агресією Росії в Україні закликають країни НАТО, включно з Чехією, збільшити фінансування оборонних відомств, сказав чеський міністр.

Міністр оборони Чехії Мартін Стропніцький перебуває у США з офіційним візитом. Він зустрічався з керівником Пентагону Чаком Гейґелом, радником із національної безпеки США Сюзан Райс, сенаторами-республіканцями Джоном Маккейном і Марком Рубіо, колишнім державним секретарем США Мадлен Олбрайт, низкою інших відомих американських політиків, сенаторів і конгресменів, а також узяв участь у престижній конференції відомого вашингтонського аналітичного центру Atlantic Council.
XS
SM
MD
LG