Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині терміново формують спецбатальйон із добровольців – міліція


На Дніпропетровщині правоохоронці прискореними темпами формують спеціальний батальйон патрульної служби «Дніпро-1», щоб уберегтися від диверсій із боку Донецької і Луганської областей, повідомила сьогодні прес-служба Головного управління ГУ МВС у Дніпропетровській області.

«Сьогодні, 1 травня, в ГУ МВС запрошені кандидати на службу, і співробітники кадрового апарату та структурних підрозділів знайомлять добровольців з документами. Охочих відбираємо на навчання», – мовиться в повідомленні.

За даними міліції, впродовж дня заяви подали вже 200 людей. Після перевірки їм належить пройти двотижневий прискорений курс підготовки.

Добровольцями можуть бути громадяни України віком від 19 до 50 років, які мають повну загальну середню або вищу освіту. Такі люди не повинні мати судимостей. Перевага віддається тим, хто пройшов строкову службу у Збройних силах.

Також у міліції повідомили офіційну інформацію про інцидент на межі Дніпропетровської та Донецької областей, який стався сьогодні.

«Група мешканців Красноармійська (Донецької області), близько 300 осіб, частина з яких була озброєна, прибула до Межівського району Дніпропетровської області з метою звільнення 11 затриманих на блок-пості біля Красноармійська бійцями батальйону «Донбас». На теперішній час ведуться переговори. На місце події прибули спеціальні підрозділи МВС, СБУ та Нацгвардії. Потерпілих немає», – мовиться в повідомленні.

Через загрозу дестабілізації з 1 по 9 травня у Дніпропетровську посилено патрулювання вулиць і блок-постів. За даними ГУ МВС Дніпропетровської області, особовий склад міліції залучений на 100 відсотків.

Раніше прес-служба «Правого сектора» заявляла, що 9 травня у Дніпропетровську може статись низка провокацій, спрямованих на дестабілізацію ситуації.
XS
SM
MD
LG