Доступність посилання

ТОП новини

Під Слов’янськом загинули двоє військових, ще кілька поранені – Міноборони


Проросійські сепаратисти охороняють блокпост біля Слов’янська, 2 травня 2014 року
Проросійські сепаратисти охороняють блокпост біля Слов’янська, 2 травня 2014 року
Сьогодні вночі під Слов’янськом в результаті обстрілу бойовиками вертольотів Мі-24 двоє військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще кілька поранені, повідомляє Міністерство оборони.

Як повідомили в прес-службі Міноборони, вертольоти Мі-24 здійснювали повітряне патрулювання у визначеному районі. «За попередньою інформацією, бойові машини було збито невідомими особами з використанням переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК)», – заявляють у Міноборони.

Крім того, пострілами зі стрілецької зброї пошкоджено вертоліт Мі-8 армійської авіації ЗСУ. В цьому випадку жертв і постраждалих немає, додали у відомстві.

На місці працює слідча комісія.

У Міноборони наголосили, що факт використання проти Збройних сил України ПЗРК «яскраво свідчить про те, що проти військовослужбовців на Донеччині діють далеко не «мирні протестувальники», а добре підготовлені й озброєні за останнім словом техніки професійні диверсійні групи, які шляхом здійснення терористичних актів і диверсій намагаються дестабілізувати ситуацію в регіоні. При цьому жоден з нападників не задається питанням, що в результаті їхньої діяльності гинуть та отримують поранення люди, стають сиротами діти. Подібна поведінка притаманна або військовим іншої країни, які діють проти визначеного їм керівництвом «ворога», або найманцям з чималим досвідом, які готові діяти проти будь-кого за грошову або іншу винагороду», – наголосили в Міноборони.

Сьогодні близько 4:30 у Слов’янську поновилася активна фаза антитерористичної операції. Як повідомляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, «взяті під контроль дев’ять блокпостів у межах Слов’янська».
XS
SM
MD
LG