Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти у Слов’янську хочуть використати мирне населення як «живий щит» – СБУ


У Слов'янську будують барикади
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00
Служба безпеки України встановила, що за вказівкою лідера озброєних сепаратистів у Слов’янську цивільне населення міста збирають, щоб використати як «живий щит» як у межах міста, так і на блокпостах. Про це повідомляє Антитерористичний центр при СБУ.

Директор Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук наголошує, що за оперативними даними групи «Інформаційний опір», самопроголошений «мер» Слов’янська В’ячеслав Пономарьов особисто організовує збір на вулиці міста мирних жителів для «захисту» Слов’янська від українських силовиків.

«Завдання – забезпечити терористів «живим щитом», в першу чергу, з жінок і дітей. Цікаво, що, за нашими даними, кілька днів тому сам Пономарьов організував вивезення своєї родини за межі Донбасу. Українські силовики мають інформацію про її місце перебування», – наголосив Тимчук.


За повідомленням СБУ, на даний час Слов’янськ заблокований силами, залученими до антитерористичної операції.

«Силами АТО взято під контроль дев’ять блокпостів на околицях міста Слов’янськ. Поранений боєць внутрішніх військ… У районі комбікормового заводу Слов’янська здійснено вимушену посадку вертольоту ЗС України Мі-24, який ішов парою. Інший вертоліт збито. Один пілот загинув, один захоплений у полон (за даними Міноборони загинули двоє пілотів – ред.). Бойовиками також було обстріляно вертоліт МНС, який прибув на місце з бригадою медиків для надання допомоги та евакуації. Поранений один з медиків», – йдеться в повідомленні.

У СБУ уточнюють, що військовий гелікоптер української армії в ході проведення антитерористичної операції під Слов’янськом був збитий декількома пусками ПЗРК (переносний зенітно-ракетний комплекс).

«Це свідчить, що на території проведення АТО діють підготовлені, висококваліфіковані іноземні військові фахівці, а не місцеві мирні громадяни, які за свідченням російського керівництва мають зброю, придбану в мисливських магазинах», – заявляють в СБУ.

Сьогодні близько 4:30 у Слов’янську поновилася активна фаза антитерористичної операції.
XS
SM
MD
LG