Доступність посилання

ТОП новини

Заступник міністра оборони: це війна і нинішня АТО абсолютно виправдана


Ігор Кабаненко
Ігор Кабаненко
Проти українських силовиків, які беруть участь в антитерористичній операції в Слов’янську, застосовують сучасну високотехнологічну російську зброю, заявляє новопризначений заступник міністра оборони адмірал Ігор Кабаненко.

«Те, що сьогодні вночі застосовувалися переносні зенітно-ракетні комплекси, до речі, російського виробництва, те, що ці групи терористів, диверсантів озброєні сучасною високотехнологічною російською зброєю – свідчить про, що проти нашої держави застосовується військова сила, так, у незвичний спосіб, так, з використанням відповідної асиметрії. Це все потребує нашого реагування, щоб не дозволити цій заразі поширитися», – сказав він в ефірі Радіо Свобода.

Деталі нинішньої операції він не повідомив, зауваживши, що потрібно дочекатися результатів.

«Але ми маємо розуміти, що це війна. На цій війні або перемагаємо ми, або перемагають нас. І ті форми і способи, які сьогодні застосовуються, – це вимушений підхід з нашого боку, щоб захистити наших громадян, нашу державу, наші сім’ї, наш спосіб життя, демократичні цінності. Усе, що робиться, – це абсолютно доречний і цільовий спосіб, спрямований саме на те, щоб ці диверсанти, люди, які проплачені відповідним чином, які заслані з іншої держави, припинили свою діяльність», – сказав Кабаненко.
У Слов'янську будують барикади
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Сьогодні, 2 травня, о 4:30 у Слов’янську почалася активна фаза антитерористичної операції.

За словами глави МВС України Арсена Авакова, на даний момент вдалося взяти під контроль 9 незаконних блокпостів сепаратистів, місто оточене.

За даними Міноборони України, сьогодні вночі під Слов’янськом бойовики обстріляли українські вертольоти Мі-24, внаслідок чого загинули двоє військовослужбовців Збройних сил України, ще кілька поранені.
Сепаратисти заявляють, що доглянуть за пораненим українським пілотом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

За інформацією Антитерористичного центру при СБУ, вертоліт збили висококваліфіковані іноземні фахівці, використавши переносний зенітно-ракетний комплекс.
XS
SM
MD
LG