Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: звинувачення Росії з приводу антитерористичної операції абсурдні


«Абсурдні звинувачення» російської сторони в контексті проведення Україною антитерористичної операції у східних областях України викликають подив, заявили сьогодні в Міністерстві закордонних справ.

Відкидаючи твердження Москви, Київ звернув увагу, що в перебігу операції правоохоронні органи не застосовують проти цивільного населення важку, в тому числі ракетну техніку.

«Не відповідає дійсності й інформація про нібито участь в операції представників «Правого сектору», як і будь-яких інших цивільних формувань. Ця операція проводиться виключно силами СБУ, Міноборони, МВС і Нацгвардії в режимі загального штабного командування», – заявили в МЗС.

Водночас, наголосили в міністерстві, саме контрольовані Росією терористи і бойовики використовують проти сил антитерористичного центру гранатомети, важку техніку та інші види військового озброєння, підтвердженням чого є збитий за допомогою системи ПЗРК вертоліт, що здійснював оглядовий обліт території.

Крім того, в МЗС назвали цинічними і безпідставними твердження про нібито участь в АТО «англомовних іноземців».

Жодні іноземні громадяни, крім підтверджених фактів участі у провокаціях російських диверсантів, в операції не брали і не беруть участь, наголошено в заяві.

«Хотіли б також нагадати російській стороні, що в полоні у терористів залишаються заручники, в тому числі англомовні іноземні спостерігачі та журналісти, для звільнення яких Росія, на жаль, не зробила жодних реальних зусиль», – звернули увагу в МЗС.
XS
SM
MD
LG