Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 2 травня. Російські ЗМІ: українські вояки у Слов’янську під наркотиками


Українські військові у Слов’янську перебувають під впливом наркотиків, а в Антитерористичній операції беруть участь представники «Правого сектору» та ультранаціоналістичних організацій. Тим часом офіційна українська влада про останні події у Слов’янську мовчить. Така п’ятнична дезінформація від російські ЗМІ і російських органів влади.

Українські військові у Слов’янську перебувають під впливом наркотиків або ж психотропних речовин. Про це йдеться у сюжеті, показаному на каналі «Россия-24».

«За словами бійців самооборони, українські військові перезбудженні. З блокпостів ополченці кілька разів помічали, як їх охоплює агресія і веселість», – йдеться у тексті ведучого. Як доказ цього твердження, журналісти каналу «Росія-24» наводять слова активіста ополчення Слов’янська, якого називають Владом Касьяновом, записані телефоном.

«У них зіниці не реагували на світло, загальмована реакція, низький больовий поріг. Ті, хто був поранений, майже не відчували поранень. Швидше за все, вони під дією якоїсь психотропної речовини чи наркотиків», – йдеться у сюжеті «Росія-24». Як бекграунд історії, російські журналісти зазначають, що без наркотиків, які додавали у їжу не обходилося і на Майдані в Києві. «Росія-24» інформує своїх глядачів, що «лікарі київської наркологічної лікарні навіть діагностували у деяких активістів Євромайдану ознаки так званої ломки, яка буває при різкій відмові від наркотиків», – йдеться у сюжеті «Росія-24».

«У Росії обурені початком у Слов’янську каральної військової операції із залученням терористів із «Правого сектора» та інших ультранаціоналістичних організацій», – йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Росії.

МЗС Росії побачив «терористів із «Правого сектору»

Українська ж сторона спростовує інформацію, що в Антитерористичній операції брали участь недержавні структури. «Ніхто окрім людей, участь яких передбачена українським законодавством, в АТО участі не брав», – зазначив Радіо Свобода член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Юрій Сиротюк. Такі ж заяви російської сторони народний депутат пояснює тим, що Росія боїться, що після звільнення Слов’янська, у багатьох представників «так званої самооборони будуть знайдені посвідки російського ГРУ».

Російський телеканал НТВ тим часом повідомляє, що Київ цілий день мовчить про події у Слов’янську.

«Офіційний Київ мовчить. Цілий день немає ніякої реакції, якщо не вважати такою записки керівника МВС Арсена Авакова у соціальних мережах. Там був і ультиматум прихильникам федералізації, і похвала бійцям резервного батальйону Нацгвардії. До речі, вишкіл цей батальйон проходив у Нових Петрівцях у таборі, куди раніше були відправлені бійці «Правого сектору», які до цього були розквартировані у приміщенні готелю «Дніпро», – йдеться у сюжеті російського НТВ.

До речі, про п’ятничні події у Слов’янську висловилися практично всі українські державні структури – не лише МВС, а і МЗС, Міноборони та СБУ.

Журналіст НТВ також стверджує, що події цього дня проігнорували й українські журналісти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG