Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ занепокоєні погіршенням становища для журналістів на Сході України


Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі зі свободи засобів інформації Дуня Міятович знову закликала у п’ятницю поважати свободу преси в Україні після нових випадків нападів на журналістів, викрадень, а також силового захоплення телестанції збройними людьми з метою вимкнути українські телеканали і замінити їх на російські.

Вона навела приклади викрадення біля Слов’янська Донецької області журналістів кількох американських і британських засобів інформації, яких озброєні особи утримували кілька годин із зав’язаними очима, допитували й, за повідомленнями, одного з них побили.

Також Міятович згадала про повідомлення, що журналістка російського каналу Lifenews отримувала в соцмережах погрози смертю.

А в четвер, сказала посадовець, озброєні люди захопили телестанцію в Луганську, замінивши трансляцію українського Першого національного телеканалу на російський «Росія 24».

Того ж дня в Харкові юрба залякувала й переслідувала журналіста Радіо Свобода, який вів репортаж про акцію і мусив шукати захисту правоохоронців, нагадала представник ОБСЄ.
XS
SM
MD
LG