Доступність посилання

ТОП новини

Голова Міноборони: терористи для переговорів мають скласти зброю


Михайло Коваль
Михайло Коваль
Виконувач обов’язків міністра оборони Михайло Коваль заявив у п’ятницю, що внаслідок успішного здійснення антитерористичної операції у Слов’янську Донецької області «терористи навіть висловили бажання іти на переговори».

Але, наголосив він, українська сторона «може розглянути цю можливість лише за однієї умови – повного припинення терористичної діяльності та видачі диверсантів, які брали безпосередню участь у тяжких злочинах».

За словами голови Міноборони, диверсанти, які діють у Слов’янську, «вибили останній козир із рук російської пропаганди, здійснивши обстріл сучасними переносними зенітно-ракетними комплексами вертольотів Збройних сил України». Дії цих осіб чітко демонструють професійну військову підготовку, значний бойовий досвід, який аж ніяк не може бути у звичайних мирних громадян, пояснив міністр.

Він також відкинув закиди російської пропаганди щодо застосування підрозділів Збройних сил проти мирного населення.

«Вертольоти армійської авіації не здійснювали повітряних ударів по наземних цілях, а лише проводили спостереження шляхом патрулювання. Підрозділи Збройних сил України, що беруть участь в антитерористичній операції, не застосовуються в межах міста – вони лише оточили сепаратистів і замкнули кільце», – наголосив чільний військовик.

Генерал-полковник Михайло Коваль висловив співчуття родинам загиблих у перебігу операції військовослужбовців Збройних сил. Він зазначив, що вже порушено питання щодо нагородження цих військовослужбовців найвищими державними нагородами та присвоєння їм чергових військових звань (посмертно).

В. о. міністра оборони також запевнив, що родини загиблих отримають усі необхідні виплати і повний соціальний пакет. А питання про надання квартир родинам загиблих, запевнив Коваль, він бере під особистий контроль.

У п’ятницю вранці силові структури України поновили активну фазу антитерористичної операції в місті Слов’янську Донецької області, а також у сусідньому Краматорську. У перебігу операції з українського боку є загиблі й поранені.
XS
SM
MD
LG