Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал «1+1» вимагає оцінити вихваляння військ Росії в ефірі України


Телевізійний канал «1+1» звернувся у п’ятницю до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та генерального прокурора з вимогою «терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах».

Як заявив генеральний директор медіагрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, нині Україна перебуває «у стані неоголошеної війни». «В умовах, коли країну намагаються розділити та коли агресор використовує всі можливі важелі інформаційного, емоційного, фінансового та військового тиску, пропаганду цінностей та вихваляння сили російського «спецназу», збройних сил та інших спецпідрозділів Росії вже не можна виправдати ніякими економічними аргументами та смаками глядачів», – вважає він.

«На нашу думку, така програмна політика носить всі ознаки державної зради», – заявив Ткаченко.

За його словами, група «1+1 медіа» вирішила зняти з ефіру каналів групи всі такі серіали та інші продукти.

Канал «1+1» звертається до чинної влади з вимогою негайно вжити заходів задля забезпечення інформаційної безпеки та протидії розпаленню антидержавних настроїв серед населення в ефірі загальнонаціональних каналів, мовиться в заяві телеканалу.
XS
SM
MD
LG