Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: інспекторів ОБСЄ вдалось звільнити тільки після інструкцій з Кремля


Інспекторів ОБСЄ звільнено з полону терористів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

Інспекторів ОБСЄ звільнено з полону терористів

Групу міжнародних та українських спостерігачів, яких утримували екстремісти у заручниках в Слов’янську вдалося звільнити після отримання інструкцій з боку російських властей. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ.

«Рішення було прийняте після отримання недвозначних інструкцій з боку російських властей, що вкотре засвідчує підпорядкованість екстремістів Москві», – йдеться у заяві.

У домовленостях щодо звільнення спостерігачів брали участь силові органи, керівництво Донецької області, російські посередники і спеціальна моніторингова місія ОБСЄ.

У Міністерстві закордонних справ підкреслили, що терористи, які утримували заручників, визнали безперспективність своїх дій та звільнили людей унаслідок жорстких та наполегливих дій міжнародних та українських чинників.

Міністерство закордонних справ України привітало факт звільнення спостерігачів ОБСЄ.

Сьогодні з’явилася інформація про те, що захоплених 25 квітня у Слов’янську, військових спостерігачів ОБСЄ звільнено. Крім сімох спостерігачів, сепаратисти звільнили співробітників СБУ, які супроводжували місію ОБСЄ. Виконувач обов’язків міністра закордонних справ Андрій Дещиця заявив, що звільнення місії ОБСЄ в Слов'янську є доказом того, що терористи там слухаються тільки Росію.

Звільненню інспекторів передувала заява Служба безпеки України про те, що вона отримала докази безпосереднього впливу російської сторони на захоплення членів військової версифікаційної місії країн-учасників ОБСЄ.

«Попри заяви російської сторони про те, що відповідальність за захоплення заручників лежить на Україні, запис телефонної розмови між спеціальним представником президента РФ Володимиром Лукіним та ватажком озброєних терористів «Стрєлком» Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) свідчить про те, що офіційна російська сторона координує дії бойовиків і має безпосередній вплив на їхні рішення», – йшлося в повідомленні прес-служби СБУ

За даними СБУ полковник ГРУ Росії Ігор Гірін діє в Україні під іменем Ігор Стрєлков. Він народився 17 грудня 1970 року. Номер паспорта громадянина Росії: №4506460961, зареєстрований у Москві за адресою Шенкурський проїзд 8Б, квартира 136..
XS
SM
MD
LG