Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську «накручені «Правим сектором» – звільнена активістка


Проросійські сили в Луганську «накручені «Правим сектором» і діють з огляду на свої побоювання. Про це Радіо Свобода сказала звільнена сьогодні в Луганську активістка Громадського сектору Анна Мокроусова.

За її словами, в руки осіб, які контролюють будівлю обласного управління СБУ, вона потрапила, оскільки перебувала біля обласного військкомату поруч із іншим активістом – Олексієм Бідою.

«Олексія упізнали і затримали. Я була разом із ним, у мене взяли телефон, де були контакти інших людей», – розповіла Мокроусова.

У будівлі СБУ, за словами активістки, з нею поводилися ввічливо – пригостили чаєм, надали можливість переночувати. Звільнення було можливим ще в суботу ввечері, але через оголошення в місті комендантської години його відклали до ранку.

За словами Мокроусової, в Луганську на вулицях перебуває багато озброєних людей, представників української влади не видно. У планах активістки – «намагання налагодити контакт» із представниками різних політичних сил для мирного розв’язання конфлікту.

Активістів Громадського сектору Анну Мокроусову і Олексія Біду проросійські сили захопили в суботу близько 18:00. Затримані не є «бойовиками», вони неодноразово закликали всі сторони конфлікту до діалогу.
XS
SM
MD
LG