Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Київ не виконує угоди 21 лютого і Женевські домовленості


Росія обурена тим, що положення угоди від 21 лютого і Женевської угоди 17 лютого не виконуються київською владою. Таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, інформує російське агентство ІТАР-ТАСС.

За словами Карасіна, тривають «силові каральні дії на південному сході України», «неприпустимо безкарно діють націонал-радикали на півдні».

Підписана 21 лютого угода між тодішнім президентом Віктором Януковичем і лідерами парламентської опозиції мала сприяти виходу з політичної кризи і припиненню кровопролиття. Та протягом доби Янукович зник із Києва, а згодом залишив територію України. Зараз він перебуває в Росії, де продовжує називати себе «легітимно обраним президентом України».

Женевська заява, підписана 17 квітня керівниками дипломатисних відомств Росії, України, США та ЄС, передбачала звільнення адміністративних будівель і деескалацію конфлікту.

Лідери країн Заходу звинувачують Росію у невиконанні положень Женевської заяви і погрожують новими санкціями, якщо Росія продовжуватиме дестабілізувати Схід України і зривати президентські вибори 25 травня. Москва наполягає, що виконання домовленостей зриває «влада в Києві».
XS
SM
MD
LG