Доступність посилання

ТОП новини

Чому Ахметов зливає Донбас? (Преса)


Київ – Рінат Ахметов торгується за Донбас, переконаний експерт «Української правди». Він стверджує, що «Донецька народна республіка» – це фейк. У суспільстві такого запиту немає. Однак є запит Ріната Ахметова, який виражається в тому, щоб не було заведено ніяких справ за його бізнес діяльностю, щоб його капітал був недоторканний, щоб він, як і колись, мав повний вплив на всі органи влади. Тому він шантажує центральну владу. Експерт вважає, що Ахметову не вигідно, щоб Донецька область відійшла до Росії. Бо йому необхідно фінансування шахт, оскільки що вони всі дотаційні, а це великий шматок бюджетного пирога. На цьому наголошується в статті «Очима донецьких: чому Ахметов зливає Донбас?».

Якби не Путін, то максимальні конфлікти, які б українці зараз переживали, були б виключно агітаційними – в контексті президентських виборів. І, напевно, взагалі без людських жертв. Але Путін вирішив так, як вирішив, і його фашистська система це рішення вбудувала в уми мільйонам росіян, наголошує дописувач сайту «Лівий берег». Він переконаний, що фашизм – це політика, яка переростає в релігію, це не раціональне явище. Коли у вождя вірять, як у бога, і на його силу покладаються, як на божественне втручання. Тож нині Україна має справу з російсько-фашистськими загарбниками, підсумовує дописувач. І державі потрібно не лише захищатись у буквальному розумінні, але й захиститися від їх пропаганди, від їх політичного впливу. Заголовок матеріалу «Зупиніть фашизм».

Одеські події засвідчили, що розширення ареалу насильства викликає відповідну реакцію, яка залучає більшу кількість людей в силову протидію. Тому, як переконує дописувач сайту «Хвиля», влада повинна прибрати війська з Донбасу з важким озброєнням і жорстко взяти під контроль всі прикордонні області, обкопуючи по периметру, взявши під контроль всі комунікації. Донбас необхідно залишити один на один з бойовиками, щоб він досита наївся нового порядку, як це зараз відбувається в Криму. Нехай Ахметов сам наводить порядок, якщо у нього не вистачило бажання це робити на старті дестабілізації. Зрештою, при такій стратегії як сьогодні, Ахметов перетвориться на дійну корову, яку розірвуть на частини.

Лоялістів потрібно буде вивезти. Готуватися до цього треба вже зараз, тому що ситуація з Кримом засвідчила, що політика з біженцями в країни на рівні говорильні. На Донбасі потрібно буде залишити тільки диверсійні групи. Зосередити всі зусилля на обороні Харкова та Одеси. Паралельно провести переговори про подальшу долю Донбас у складі України, залучаючи міжнародних посередників. Провести президентські вибори 25 травня. Зафіксувати новий статус-кво, де фактор Донбасу буде мінімізований. Провести масштабну зачистку силового блоку, ГПУ. Якщо Україна цього не зробить, то силовики будуть залучатися у все більшу кількість конфліктів на Донбасі, розтягуючи комунікації та затикаючи весь час діри, які будуть збільшуватися. Враховуючи, що влада не дає чітких вказівок тиснути до кінця, то рано чи пізно все закінчиться тим, що якийсь загін з важкою технікою потрапить в руки сепаратистів. Плюс вони отримують фінансову та військово-технічну підтримку з Росії. І тоді слова луганського «народного губернатора» про «похід на Київ» стануть реальністю. Про це попереджається в матеріалі «Трагедія 2 травня і стратегічна пастка для Республіки».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG