Доступність посилання

ТОП новини

«Піккардійська терція» рушає у мандрівку Півднем і Сходом України


«Піккардійська терція» (фото з офіційної сторінки гурту)
«Піккардійська терція» (фото з офіційної сторінки гурту)
Львів – Щоб бодай трішки подарувати людям надії і позитивних емоцій, вокальна формація «Піккардійська терція» готується до концертного туру містами Півдня і Сходу України, який відбудеться усередині травня (з 15 до 24 травня). Львів’яни їдуть до тих людей, яким сьогодні найскладніше, хто живе у стані війни. З яким репертуаром гастролюватимуть пікардійці і чи не бояться вирушати у пісенну мандрівку?

Жити – це взагалі постійний ризик, а тому до своєї мандрівки східними і південними регіонами українські музиканти ставляться радше по-філософськи. Хоча, звісно, негативні новини зі ЗМІ їх вражають, а тому хочуть подарувати людям передусім позитивні емоції і трішки надії.

Концерти заплановані ще торік і розпочнуться у «Піккардійської терції» з Полтави, а далі вже машиною поїдуть у Запоріжжя, Луганськ, Донецьк, Дніпропетровськ, Миколаїв, Кривий Ріг, Суми, Маріуполь. У всіх тих містах колектив вже виступав не один раз і їх знову і знову запрошують.

Співатимуть українською

Цього разу львів’яни не зрадять своїй двадцятилітній традиції – співатимуть лише україномовні пісні, жодної російської. А це і фольклор, і сучасні композиції, серйозні пісні, які заставляють людей замислитись. Слухачі на Сході і Півдні почують пісні, які львів’яни виконують не так часто на великій сцені,зокрема з фільму «Тіні забутих предків», підготували і кілька нових творів. Але не обійдеться і без пісень, з якими асоціюються лише вокальна формація.

«Те, що не співаємо російськомовних пісень, не є перешкодою для спілкування, це, радше, є тією дощечкою між Заходом і Сходом. Торік до нас підходили люди у Луганську і казали, що відкрили для себе українську чудову пісню, акапельний спів, який вкрай рідко почуєш, наголошували, що їх постійно годують безкоштовною російською попсою, щоб тільки вони не думали. А це найбільша проблема, позбавляти людей мислити», – зауважив у розмові художній керівник акапельного колективу Володимир Якимець.

Жодного концерту не скасовано, а навпаки, у Дніпропетровську буде ще й додатковий. «Нам немає різниці, скільки людей у залі, не важливо, чи всі квитки продадуться. Просто треба туди їхати до людей. Ми якось виступали у Севастополі і там було 35 осіб у залі, але ми співали, як завжди, і навіть вийшло дуже затишно».

Львів’яни розуміють, що нині галичан у східних і південних регіонах називають «бандерівцями», але на їхні концерти приходять люди, які мислять по-іншому.

«Ми не збираємось доводити, чи ми «бандерівці» чи ще щось. Ми веземо музику. Я завжди кажу, якщо хочете знати, чим живе «Піккардійська терція» – слухайте наші пісні», – зазначає Якимець.

А музика лікує і дає надію, а тому пікардійці, передусім, їдуть, щоб пережити разом з людьми у різних містах все те, що відбувається на їхніх вулицях. Бо без крихти надії немає життя.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG