Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов розповів Меркель про АТО і вибори


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов
Українська влада готова до діалогу з тими людьми на сході країни, які готові обговорювати свою позицію, але дискусії з тими, хто піднімає і застосовує зброю проти громадян України – неможливі, заявив виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов.

Як повідомляє прес-служба в.о. глави держави, Турчинов заявив про це у телефонні розмові з федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

За повідомленням, сторони говорили про проведення антитерористичної операції в східних регіонах, ситуацію на південному сході країни і підготовку до президентських виборів, запланованих на 25 травня.

За словами Турчинова, нині опрацьовують зміни до Конституції, які передбачають кроки щодо децентралізації влади, щоб «регіони отримали більшу самостійність».

Стосовно проведення антитерористичної операції він зауважив, що така операція проводиться виключно проти терористів і диверсантів, які зі зброєю в руках захоплюють заручників, вбивають і тероризують цивільне населення на сході.

«Повільний хід антитерористичної операції пов’язаний із тим, що ми прагнемо забезпечити безпеку громадян і не допустити жертв серед цивільного населення», – пояснив Турчинов.

У контексті виборів президента він наголосив, що мета влади – чесні і прозорі вибори. «Реальні складнощі можуть бути лише в Автономній Республіці Крим, де вибори блокує окупаційний контингент російських збройних сил», – сказав він, пояснивши, що на кордоні з Кримом будуть створені додаткові дільниці, «щоб громадяни України мали можливість проголосувати».

Зі свого боку, Меркель заявила, що Німеччина повністю підтримує Україну і готова всіляко допомагати для врегулювання проблем, повідомляє прес-служба президента.
XS
SM
MD
LG