Доступність посилання

ТОП новини

Запорізька Самооборона створила спецроту, міліція формує свої нові підрозділи


У Запоріжжі Самооборона створює роту з професійних військових
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00
Штаб обласної Самооборони Запоріжжя у зв’язку з подіями в Одесі заявив про створення окремої роти, до якої увійдуть професійні військові. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, попри те, що охочих вступити до нової сотні багато, обирати будуть за багатьма критеріями. Головна умова – кандидат має вже пройти службу в повітрянодесантних військах, морській піхоті або спецназі.

«Ця рота координуватиметься напряму штабом Самооборони. Створена винятково для бойового застосування. Майже всі бійці вже брали участь у військових діях. По-перше, їх неможливо залякати, по-друге, ці люди знають як себе поводити у військових умовах», – заявив активіст штабу обласної Самооборони Запоріжжя Олександр Лобас.

За словами самооборонівців, саме одеські події показали необхідність створення роти з досвідчених військових. Наразі штат нового формування Самооборони зібраний, комплектується матеріально-технічна база.

Водночас обласна міліція заявила про формування і свого патрульного підрозділу «Хортиця». «Це буде патрульна служба при МВС. Служба особливого призначення. Наразі оголошено набір», – повідомив начальник відділу головного управління МВС України в Запорізькій області Віктор Нестеренко.

Про створення нових формувань міліціонери й самооборонівці не домовлялися. Ймовірно, вже за кілька днів ці підрозділи вийдуть на охорону Запоріжжя.
XS
SM
MD
LG