Доступність посилання

ТОП новини

КВУ очікує провокацій у день виборів не лише в проблемних регіонах


Під час проведення президентських виборів 25 травня особливу увагу слід приділити безпеці на виборчих дільницях, і не лише в проблемних регіонах, заявив в Івано-Франківську генеральний директор Комітету виборців України Олександр Черненко.

За його словами, «провокації очікуються скрізь, тому охорона дільниць, охорона виборчих бюлетенів, членів комісій дуже важлива, і тут не можна обмежитися лише кількома міліціонерами, які традиційно чергують біля дільниць, треба залучати Національну гвардію, інші спецслужби».

Черненко зазначив, що вибори відбудуться за будь-яких умов. «Єдине, що сьогодні може зупинити вибори – це введення надзвичайного або військового стану. Сьогодні такого рішення немає і, я сподіваюся, що його й не буде», – сказав керівник КВУ.

«На сьогодні ми не бачимо ні правових, ні політичних підстав для того, щоб вибори 25 травня не проводити», – переконаний Олександр Черненко. З юридичної точки зору, навіть якщо вибори не відбудуться на якихось дільницях, в містах, округах, додав представник КВУ, це не є підставою їх не визнавати.

Розмови ж про те, що через напружену обстановку в окремих містах вибори не будуть легітимними, Черненко заперечив. За його словами, сьогодні нормально не працюють лише 5-7 виборчих комісій у двох областях.

На думку КВУ, не менше 70 відсотків виборців готові взяти участь у виборах.
XS
SM
MD
LG