Доступність посилання

ТОП новини

Президент Франції: ніщо не має перешкодити проведенню виборів в Україні


Франсуа Олланд
Франсуа Олланд
Президент Франції Франсуа Олланд заявляє, що ніщо не повинно стати перешкодою для проведення в Україні президентських виборів 25 травня.

На зустрічі з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе у Парижі Олланд попередив президента Росії Володимира Путіна про те, що єдиний можливий шлях для виходу з кризи – це діалог.

«Президентські вибори 25 травня повинні відбутися, і ніщо не повинно їм перешкоджати. Вони мають відбутися на всій території України, що передбачає досягнення спільної думки про визнання результатів виборів», – сказав Олланд.

«У нас є відносини з Росією, які можуть переконати російську владу, зокрема президента (Володимира) Путіна, що єдиним можливим шляхом є діалог і деескалація», – додав президент Франції.

Зі свого боку, говорячи про вибори в Україні 25 травня, японський прем’єр висловив сподівання, що вони відбудуться мирно, успішно та з дотриманням усіх демократичних норм.

Також міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив сьогодні, що Євросоюз вдасться до третього рівня санкцій у разі, якщо вибори президента в Україні будуть зірвані.

«Залишається місце для дипломатії і санкцій, якщо не буде значного прогресу. Ми вже застосували два рівні санкцій, які діють. Якщо президентські вибори в Україні 25 травня, які є засобом для природного виходу з кризи, не відбудуться, у цьому випадку ми перейдемо до третього рівня санкцій», – сказав Фабіус в ефірі французького радіо.

Наприкінці минулого місяця Європейський союз опублікував список 15 осіб, які стають мішенню нових санкцій у зв’язку з їхньою роллю в кризі України. Список, оприлюднений 29 квітня, збільшує загальну кількість людей, чиї активи заморожують, і яким не буде дозволений в’їзд на територію ЄС, до 48 осіб.
XS
SM
MD
LG