Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура розслідує отруєння українських військових


Прокуратура розслідує факти отруєння українських військовослужбовців та захопленння їхньої зброї. Про це повідомляє сайт Генеральної прокуратури.

«Органами прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом отруєння військовослужбовців та заволодіння їх зброєю у Донецькій області. Правоохоронними органами розпочате кримінальне провадження за частиною 2 статті 147 (захоплення заручників), частиною 2 статті 262 (викрадення зброї) та за частиною 2 статті 426 (бездіяльність військової влади, що призвела до тяжких наслідків) Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні ГПУ.

За інформацією Генпрокуратури, 3 травня у Донецькій області невідомі отруїли 5 військовослужбовців, після чого взяли їх у полон, заволоділи зброєю і намагалися захопити БМП.

Міністерство оборони закликало особовий склад утриматися від вживання продуктів, які не пройшли обов’язкового санітарно-медичного контролю. У Міноборони наголошують, що спроби отруєння місцевого населення продуктами харчування є одним із видів підривної діяльності, яку здійснюють «агенти диверсійно-розвідувальних груп Російської Федерації».
XS
SM
MD
LG