Доступність посилання

ТОП новини

Бригинець: Рада не підтримала ідеї проведення «референдуму» 25 травня


Верховна Рада не підтримала ідеї проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня 2014 року, повідомив народний депутат від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець.

«Близька мені позиція і в «Свободи», і в УДАРу, і в «СЕУ» (депутатська група «Суверенна європейська Україна» – ред.), тому популізм референдуму швидше за все не пройде. Його треба проводити, але не під час війни. «За» – 154. Не пройшло. Слава Богу ....», – написав Бригинець на своїй сторінці у Facebook.


Він також висловив свої аргументи проти «референдуму». «Не можна проводити референдум під стволами автоматів. Це робив Гітлер в Австрії, Сталін в Балтії та Путін в Криму. Терористи не складуть зброю, а ФСБшники не повернуться в РФ за рішенням референдуму. Впевнений, що в Донбасі терористи зможуть фальсифікувати результати в певних містах, зірвати вибори – в інших містах. А потім фальшивим результатами щеголяти, пояснюючи причини відокремлення, як це зробили в Криму.... Там було лише 15 відсотків. Тут буде те саме...», – написав депутат.


Вчора урядовий законопроект про проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня був зареєстрований на сайті Верховної Ради.

Як раніше заявив прем’єр Арсеній Яценюк, уряд пропонує провести загальнонаціональне опитування щодо єдності країни, територіальної цілісності й децентралізації влади.

25 травня в Україні заплановані позачергові вибори президента.
XS
SM
MD
LG