Доступність посилання

ТОП новини

Під Верховною Радою вимагали покарати винних у подіях в Одесі


Під Верховною Радою вимагали покарати винних у подіях в Одесі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00
Біля Верховної Ради сьогодні зібралося кілька десятків активістів Автомайдану, щоб вручити у письмовому вигляді вимоги до депутатів, зокрема покарати винних у трагічних подіях в Одесі.

«Автомайдан вимагає проведення повної люстрації у правоохоронній системі, притягнути до кримінальної відповідальності всіх винних у трагічних подіях в Одесі, зокрема, працівників правоохоронних органів. Окрім того, припини роздачу робочих місць у правоохоронних органах за квотами. Лише професіоналів повинні призначати головокомандуючими армією та командуючими підрозділами. І ні в якому разі не припиняти АТО, тому що, якщо ми дамо слабину – нас повністю захоплять так, як це вийшло в Криму», – заявив автомайданівець Сергій Коба.

Сергій Коба був перевдягнутий у російську військову форму і мав при собі іграшковий автомат. За словами активіста, таким чином він намагався показати своє обурення тим, що кілька проросійських сепаратистів і стільки ж російських військових «змогли навести стільки хаосу в Україні».

2 травня в Одесі внаслідок сутичок між проукраїнськими і проросійськими активістами загинуло 46 людей. Більшість із них задихнулися під час пожежі в одеському Будинку профспілок.

В СБУ повідомили, що зіткнення і заворушення в Одесі за участю представників незаконних військових формувань координувалися з території невизнаного Придністров’я диверсійними групами з Росії.
XS
SM
MD
LG