Доступність посилання

ТОП новини

Сотень Самооборони Майдану більше не буде


Самооборони на Майдані більше не буде
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00
Самооборону Майдану переформатують у батальйони, заявив командир новоствореного батальйону Територіальної оборони Збройний Сил України Тарас Бородач.

За інформацією військового, надалі активісти Самооборони діятимуть у лавах Національної гвардії, спеціальних підрозділів при МВС та у військових батальйонах Територіальної оборони. Також створять резервні підрозділи, які координуватимуться штабами «Самооборони» у кожному обласному центрі та будуть об’єднані єдиним Центральним штабом.

«В умовах військової агресії такі структури, як «сотні», більше не боєздатні. Ми по кількості, по штатному розкладу не співпадаємо з військовими структурами, нам дуже важко у них вливатись. Тому це зараз дуже на часі. Адже, коли ми в них вливаємось, доводиться їх переформатовувати», – пояснив Бородач зміни в «Самообороні».

У лави нових підрозділів будуть брати лише тих, хто в той чи інший час був у лавах «Самооборони», пояснили військові. Основні завдання об’єднань – захист територіальної цілісності та незалежності України. Також військові повідомили, що в Одесі будівлю місцевої обласної державної адміністрації охороняє батальйон «Київ-1», де служать саме активісти «Самооборони».

Переформатування триватиме 10 днів. Згідно з наказом керівника «Самооборони» Андрія Парубія, усі хто не виконає його, не будуть мати більше жодного відношення до «Самооборони».

На Майдані залишиться сформований з майданівців 11 Територіальний батальйон оборони Києва. Місцем базування буде Український дім.
XS
SM
MD
LG