Доступність посилання

ТОП новини

Керрі та Ештон: після «референдуму» сепаратистів, можуть бути нові санкції проти Росії


©Shutterstock
©Shutterstock
США не стоятимуть осторонь у той час, коли Росія сіє нестабільність в Україні. Про це державний секретар США Джон Керрі заявив у вівторок у ході спільної прес-конференції з Верховним представником ЄС Кетрін Ештон.

«Ми хочемо, щоб Україна стала мостом між Росією та Європою. Щоб Україна була самостійною державою, а не частиною якогось іншого світу», – зазначив Джон Кері

Під час спільної прес-конференції американський високопосадовець висловив розчарування, що Росія знехтувала Женевськими домовленостями.

Американський високопосадовець впевнений, що відповідальність за ситуацію в Україні несе російський президент. За його словами усім парадом заправляє Путін. Єдиним же інтересом США в Україні є стабільність.

Джон Кері ще раз наголосив та тому, що спроби сепаратистів провести на сході України рефередум 11 травня є повторенням Кримського сценарію, і є спробою незаконно розділити Україну. За його словами жодна цивілізована країна не визнає такого референдуму.

У державному департаменті кажуть, що майбутнє України належить її громадянам, а вибори 25 травня повинні відбутись. Міжнародна спільнота має підтримати Україну у тому, щоб всі могли взяти участь у мирних виборах.
На думку ж верховного комісара ЄС Кетрін Ештон, обрання президента України допоможе стабілізувати ситуацію, тому європейські політики повністю сфокусовані на виборах, що наближаються.

Ештон наголосила, що Україна є найважливішою проблема порядку денного Євросоюзу. Вона запевнила що Україна це не змагання Євросоюзу з Росією, та нагадала про 11 мільярдів допомоги від ЄС для стабілізації української економіки.

Ештон також висловила побоювання, що ситуація в Україні може призвести до громадянської війни. Тому Євросоюз намагається знайти формулу, як створити умови для деескалації ситуації на сході України.

Високопосадовці повідомили, що на початку наступного тижня, представники ЄС та США обговорять застосування подальших санкцій щодо Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG