Доступність посилання

ТОП новини

У Росії продовжили розслідування справи проти Яроша


Дмитро Ярош
Дмитро Ярош
Слідчий комітет Росії продовжив розслідування у кримінальній справі стосовно лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша, повідомили у російському відомстві.
«Термін розслідування даної кримінальної справи продовжено до 3 липня 2014 року», – йдеться у в повідомленні.

У березні 2014 року Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти лідера «Правого сектору» за «публічні заклики до здійснення терористичної і екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації».

На думку слідства, у своїх виступах голова «ультранаціоналістичної української організації «Правий сектор» Ярош публічно закликав антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії. Яроша заочно арештували і оголосили в міжнародний розшук.

Генпрокуратура України заявила, що підстав для затримання і видачі цього громадянина України іноземній державі немає. Ярош всі звинувачення з боку Росії відкидає.

Крім того, СКР у Північно-Кавказькому федеральному окрузі порушив кримінальну справу стосовно громадян України – членів УНА-УНСО: Ігоря Мазура, Валерія Бобровича, Дмитра Корчинського, Андрія і Олега Тягнибоків, Володимира Мамалиги й інших осіб. Їх підозрюють у «створенні сталої озброєної групи (банди) з метою нападу на громадян, керівництво такою групою (бандою) і участь у здійснюваних нею нападах».
XS
SM
MD
LG