Доступність посилання

ТОП новини

Перший транш МВФ піде на стабілізацію фінансової системи України – представник фонду


Із першого траншу кредиту МВФ уряд України профінансує дефіцит державного бюджету і стабілізує фінансову систему країни, повідомив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.

«Зрозуміло, що за одну ніч ситуацію в Україні покращити неможливо, але перший транш допоможе стабілізувати фінансову систему і розпочати реформи. У наступні два місяці в Україні працюватимуть наші фахівці у рамках програми технічної допомоги – це необхідно для реалізації всієї програми допомоги Україні з боку МВФ. Наші кредити спрямовані на реформування основних секторів української економіки, серед яких енергетика, соціальна сфера, фінансова система», – наголосив Ваше.

Сьогодні Національний банк підтвердив, що Україна отримала близько 3,19 мільярда доларів у рамках дворічної кредитної програми stand-by, яку виконавча рада Міжнародного валютного фонду затвердила наприкінці квітня.

Згідно з програмою, Україна до кінця 2014 року зможе отримати від Міжнародного валютного фонду понад 7 мільярдів доларів.

Виконавча рада МВФ схвалила дворічну програму stand-by для України в обсязі близько 17 мільярдів доларів із негайним наданням 3,19 мільярдів, при цьому наступні виплати залежатимуть від оглядів за критеріями ефективності виконання програми реформ.
XS
SM
MD
LG