Доступність посилання

ТОП новини

У Донбасі діють не проросійські сили, а російські спецпризначенці – голова МЗС Великобританії


Вільям Гейґ
Вільям Гейґ
Європейські фахівці ідентифікували людей, які, прикриваючись місцевим населенням, захоплюють адміністративні будівлі і відділки міліції на сході України. Про це сьогодні в Києві повідомив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ. За його словами, це – не проросійські сили, а російські спецпризначенці, які раніше так само діяли у Криму.

«Шкода, що Росія не реалізувала жодного з положень Женевської угоди, підписаної 17 квітня. Ми продовжуємо вимагати від Росії, щоб вона виконувала свої зобов’язання. Ми бачимо, як проросійські сили окуповують будівлі, як вони підбурюють населення у східних областях України. З того, як ці сили треновані, яке в них озброєння, з того, що відбувалося в Криму, ми розуміємо, що оці проросійські сили, які діють на сході, не просто проросійські сили – це просто російські сили, як і в Криму», – зазначив Гейґ.

Очільник МЗС Великобританії також звинуватив Росію у незаконній анексії території України і у тому, що Москва втручається у внутрішні справи України в інших її частинах.

«Росія намагається зірвати вибори, і вони (російська сторона) намагаються перешкодити розвитку демократії», – наголосив міністр.

На сході України зараз триває антитерористична операція українських силовиків проти озброєних проросійських сепаратистів.

Лідери країн Заходу звинувачують Росію у невиконанні положень Женевської заяви і погрожують новими санкціями, якщо Росія продовжуватиме дестабілізувати Схід України і зривати президентські вибори 25 травня. Москва наполягає, що виконання домовленостей зриває «влада в Києві».
XS
SM
MD
LG