Доступність посилання

ТОП новини

Львів’ян просять не чіпляти 9 травня «георгіївських» стрічок і не брати участь у заходах


Не чіпляти 9 травня «георгіївські» стрічки і утриматись у цей день від відвідування солдатських поховань і Вічного вогню усіх, для кого ці місця не є символом Перемоги, просять мешканців Львова і Львівщини громадські діячі, журналісти, представники громадських формувань області.

«Просимо громадян, які прийдуть вшанувати пам’ять загиблих уникнути «георгіївських» стрічок, символу, під яким відбувається зараз окупація нашої країни, пропагується сепаратизм, вбивають наших громадян та тероризують місцеве населення. Водночас просимо львів’ян особливо толерантно поставитись до людей, які вдягнули «георгіївські» стрічки вшановуючи Перемогу, ні в якому разі не зривати їх, а також до червоних прапорів, і з розумінням відповідальності стримувати прояви агресії у інших громадян», – мовиться в оприлюдненому зверненні.

Така заява спричинена тим, що українські силовики поінформували, що 8 і 9 травня заплановані конфлікти у кількох регіонах України, зокрема і у Львові.

Відтак громадські діячі стурбовані тим, що вшанування пам’яті загиблих вкотре буде використано для творення конфліктів і, відповідно, політичних спекуляцій.
Підписанти звернення засуджують дії організаторів будь-якої акції, що можуть спровокувати сутички, порушення спокою у місті та ворожість до львів’ян українців із південно-східних областей, зокрема, і заходу «Знищ колорадського жука» на Марсовому полі та Пагорбі Слави 9 травня, учасники якої мають намір зривати з людей георгіївські стрічки.

На сьогодні у Львівську міськраду подані дві заявки на проведення заходів 9 травня – від ветеранської організації для покладання квітів та громадської організації «Ідея нації» для акції «Знищ колорадського жука», повідомили Радіо Свобода у мерії.
XS
SM
MD
LG