Доступність посилання

ТОП новини

Женеви-2 поки що не планується – голова ОБСЄ


Проведення другого раунду переговорів у Женеві з питань виконання попередніх домовленостей щодо конфлікту в Україні наразі не планується. Про це за підсумками переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним заявив голова ОБСЄ, президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер.

«Зараз не передбачається проведення конференції з виконання Женевських домовленостей. Так званої Женеви-2 поки що не планується», – говорить Буркгальтер.

4 травня міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав провести другу міжнародну конференцію щодо врегулювання ситуації в Україні.

Сьогодні міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Хейг заявив, що однією з умов для ефективного проведення другої зустрічі у рамках Женевських домовленостей є підтримання усіма сторонами права України провести дострокові президентські вибори 25 травня.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що у нових переговорах щодо кризи в Україні мають брати участь проросійські сепаратисти з південного сходу країни.
XS
SM
MD
LG