Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: половина українців готова воювати з Росією в разі інтервенції


51% українських громадян вважають, що в разі перетину російськими військами материкової частини кордону України, країна повинна вести бойові дії, свідчать дані опитування соціологічної групи «Рейтинг».

«Бойові дії для захисту державних кордонів підтримують майже 75% опитаних на заході і півночі, майже 60% у центрі та майже 40% – на півдні та сході. Ведення переговорів, але за умови, що всі регіони залишаться у складі України, підтримують майже половина опитаних на півдні, майже 40% на сході і більше третини на Донбасі. За те, щоб задовольнити більшість вимог Росії і, можливо, віддати кілька регіонів висловилися лише близько 20% мешканців Донбасу», – розповів експерт і засновник соціологічної служби Ігор Тищенко.

На питання, хто стоїть за протестами на сході України, 59% опитаних українців вважають, що це російські спецслужби, 42% – оточення колишнього президента, 25% – місцеві олігархи, 23% – Партія регіонів, а 22%, що це місцеві мешканці, невдоволені політикою нової влади.

За ведення переговорів із сепаратистами, що закликають до виходу окремих регіонів зі складу України, виступають 40% українців, а 35% підтримують жорсткі дії влади із застосуванням зброї.
XS
SM
MD
LG