Доступність посилання

ТОП новини

Дату нового раунду тристоронніх газових переговорів визначать наступного тижня


Дата проведення наступного раунду переговорів щодо ситуації із оплатою України за російський газ буде узгоджена 12 травня у Брюсселі. За повідомленням Міністерства енергетики Росії, від час цієї зустрічі будуть присутні російська, українська і європейська сторони.

«Представники Міненерго Росії, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та Європейської комісії 12 травня в Брюсселі узгодять дату, місце проведення та порядок денний другого раунду переговорів між Росією, Україною і Європейським союзом для вирішення кризової ситуації щодо оплати Україною заборгованості за російський газ», – йдеться у повідомленні Міністерства енергетики Російської Федерації.

Перший раунд тристоронніх консультацій відбувся у Варшаві 2 травня. На цих переговорах делегації Росії, України і Єврокомісії не змогли домовитися.

Наразі Росія встановила для України одну з найвищих цін на газ – майже 500 доларів за тисячу кубометрів. Дорожче газ купує лише Франція, яка платить 550 доларів за тисячу кубометрів.

Як заявляв керівник українського уряду Арсеній Яценюк, Україна готова виплатити 2,2 мільярда доларів газового боргу Росії, якщо «Газпром» погодиться продавати Україні газ по 268,5 долара за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG