Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром»: газовий борг України зріс


«Нафтогаз України» не перерахував вчасно, до 7 травня, оплату за спожитий у квітні російський газ. Про це заявив речник російського «Газпрому» Сергій Купріянов.

«Термін оплати за квітень минув, платежів ніяких немає, прострочений борг України за російський газ зріс до 3,508 мільярдів доларів», – сказав Купріянов.

Раніше російська сторона попереджала, якщо не буде квітневих платежів, то з 1 червня російська сторона переведу Україну на передоплату.

Перший раунд тристоронніх консультацій відбувся у Варшаві 2 травня. На цих переговорах делегації Росії, України і Єврокомісії не змогли домовитися. Планується, що дата проведення наступного раунду переговорів щодо ситуації із оплатою України за російський газ буде узгоджена 12 травня у Брюсселі.

Наразі Росія встановила для України одну з найвищих цін на газ – майже 500 доларів за тисячу кубометрів. Дорожче газ купує лише Франція, яка платить 550 доларів за тисячу кубометрів.

Як заявляв керівник українського уряду Арсеній Яценюк, Україна готова виплатити 2,2 мільярда доларів газового боргу Росії, якщо «Газпром» погодиться продавати Україні газ по 268,5 долара за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG