Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку невідомі у масках пограбували ОВК


У Донецьку пограбували і паралізували роботу ОВК з виборів президента України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

У Донецьку пограбували і паралізували роботу ОВК з виборів Президента України

Сьогодні Куйбишевський райвиконком Донецька захопив спецпідрозділ «Беркут» «Донецької народної республіки». Після цього люди у масках увірвалися до приміщення Окружної виборчої комісії № 43, яка займається підготовкою до виборів президента, і почали вимагати реєстр виборців. Отримавши відмову від співробітниць комісії, озброєні чоловіки забрали комп'ютер.

Представники «Донецької народної республіки» заявляють, що до інциденту не мають стосунку і шукають разом з міліцією мародерів.

На вкраденому комп'ютері зберігалися дані про членів дільничних виборчих комісій, включно з домашніми адресами. Як передає кореспондент Радіо Свобода, наразі у приміщенні чергують «беркутівці» і місцеві правоохоронці. Всім відвідувачам виконкому кажуть приходили після 12 травня. Діяльність ОВК зупинено.

Проте у цій же будівлі без перешкод працює так звана «територіальна комісія з підготовки референдуму». Її голова, колишній шахтар Ігор Кузьмін каже, що референдум проходитиме у приміщеннях, де зазвичай проходять вибори.

«Влада не заважає, але і не допомагає. У нас немає ще ні списків виборців, ні навіть урн для голосування. Важко, але сподіваюсь все вийде», – говорить Кузьмін. Прокоментувати інцидент у окружній комісії він відмовився.

Сьогодні президент Росії Володимир Путін закликав сепаратистів на сході України відкласти плани проведення так званих «референдумів», запланованих на 11 травня.

Після зустрічі з президентом Швейцарії, яка наразі головує в ОБСЄ, Дідьє Буркгальтером Путін запропонував проросійським сепаратистам провести «референдуми» пізніше.

У відповідь керівник українського уряду Арсеній Яценюк закликав російського президента «не торгувати повітрям».

XS
SM
MD
LG