Доступність посилання

ТОП новини

Влада готова до діалогу, але не з терористами – МЗС


Українська влада готова до діалогу з політичними силами, представниками регіонів і громадськості, але не піде на переговори з терористами. Про це йдеться в заяві МЗС України, поширеній у середу ввечері.

«Безумовним пріоритетом уряду України є повномасштабний національний діалог з участю політичних сил, представників регіонів і громадськості. Для такого діалогу слід створити всі необхідні умови миру та безпеки. Але діалог неможливий і немислимий з терористами»,– йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

У МЗС підкреслили, що метою антитерористичної операції, яка проводиться в окремих населених пунктах на сході країни, є захист життя людей і подолання тероризму, який підриває будь-яку можливість для діалогу.

«Принципово важливим кроком мають стати спільні міжнародні дії для локалізації і нейтралізації будь-яких джерел тероризму», – заявили в МЗС.

«Позиція нашої держави незмінно залишається відкритою для справжнього діалогу в двосторонніх і багатосторонніх форматах і націленою на мирний спосіб подолання загрози проти України і нашого народу», – зазначили в українському МЗС.

Донецька облрада вимагає від парламенту припинити антитерористичну операцію на Сході, а також закликає залучити до переговорів протестувальників.
XS
SM
MD
LG