Доступність посилання

ТОП новини

Україна вимагає від Росії припинити ворожі дії – звернення Турчинова


Олександр Турчинов, в.о. президента України, голови Верховної Ради
Олександр Турчинов, в.о. президента України, голови Верховної Ради
Україна звертається до керівництва Російської Федерації з вимогою припинити ворожі дії на своїй території і згадати, що таке відповідальна міжнародна політика. Про це йдеться у зверненні виконувача обов'язків президента України, голови Верховної Ради Олександра Турчинова з нагоди Днів пам'яті і примирення 8 і 9 травня.

«Переживши воєнне лихоліття та знаючи справжню ціну миру, українці завжди прагнули добросусідських відносин з усіма іншими народами. Ми здійснюємо послідовні кроки щодо партнерства, співробітництва, повномасштабної участі в міжнародних програмах з безпеки та стабільності на планеті», – йдеться у зверненні.

«Особливо цинічним вважаю наміри недругів України спровокувати протистояння у скорботні дні, коли поминаються жертви війни. Такі дії не заслуговуватимуть на прощення, їм буде дано гідну відповідь», – зазначив Турчинов.

«Збереження миру – наш святий обов’язок перед нинішнім і прийдешніми поколіннями, перед всіма жертвами минулої війни. І в цьому з нами солідарний увесь цивілізований світ», – йдеться у зверенні.

Організація Об’єднаних Націй проголосила 8 та 9 травня Днями пам’яті і примирення, коли у світі вшановуються жертви Другої світової війни.
XS
SM
MD
LG