Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликає українців не піддаватися на провокації 9 травня


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає українців утриматися від масових акцій на 9 травня, а у разі участі в них – не піддаватися на провокації.

«Звертаюся до всіх патріотів України різних ідеологічних поглядів. Вимога – утриматися від будь-яких дій, які недругами України будуть використані в інформаційній війні проти нашої країни», – йдеться у зверненні прем’єра до українського народу з нагоди Дня Перемоги, оприлюдненому на сайті Кабміну.

За словами Яценюка, він не розраховує на те, що «екстремісти візьмуть паузу в своїх кривавих справах» хоча б на цей день.

«Керівництво держави поінформоване про чорні плани російських диверсантів та їхніх найманців. Влада вживає всіх заходів безпеки, але нам протистоять люди, в яких немає нічого і нікого святого. Прошу за можливості утримуватися від будь-яких масових акцій, а у разі участі в них не піддаватися на провокації. Демонструвати толерантність до прапорів, гасел, інших поглядів», – додав Яценюк.

Уникати масових акцій 9 травня закликають і Служба безпеки України, й Генпрокуратура, остерігаючись провокацій. За словами очільників відомств, небезпечно може бути не тільки на сході, а й на заході України. Багато українських міст, включно зі столицею, скасувало паради на честь Дня Перемоги. Тим часом, Донецьк і Луганськ святкування не скасовує, у Донецьку запланована і театралізована програма.
XS
SM
MD
LG