Доступність посилання

ТОП новини

Учасники виборів до Київради «показали обличчя»


Майбутній міський голова Києва і депутати Київради боротимуться з корупцією, розбудовуватимуть метро, дбатимуть про пішоходів більше, ніж про велосипедистів, а робочі місця створюватимуть ближче до спальних районів. Таку спільну позицію на публічних дебатах висловили представники більшості політичних сил, які мають намір взяти участь у виборах керівництва міста.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, програми охочих керувати столицею різнилися переважно в деталях, як-от: що робити з малими архітектурними формами, яким чином вивести транспортні потоки з центру Києва.

Окрім давно відомих політичних сил, таких як УДАР та ВО «Свобода», до дебатів долучилися й новостворені об’єднання (зокрема, «Демократичний альянс». «Самопоміч», «Сила людей»), частина з яких почали формуватися з ініціативи активістів Майдану.

Відтак організатори публічних дебатів, представники громадянської платформи «Нова Країна» припускають, що в Київраді з’являться нові люди, фактично «з народу», які змінять систему управління столицею, почнуть діяти, виходячи з потреб киян.

Під час кількох раундів дебатів члени політичних команд розповіли, як мають намір розвивати транспорт столиці, що робитимуть з корупцією, забудовою, захистом довкілля.

Між тим, з лідерів політичних сил та з кандидатів на посаду міського голови до дебатів долучився лише лідер УДАРу Віталій Кличко, який на початку дискусії представив свою команду на міських виборах. За словами Кличка, «головна задача кожного, хто пройде до Київради, – не обмежуватися деклараціями, а підкріплювати свої заяви конкретними справами».

Вибори міської ради і мера Києва відбудуться 25 травня – одночасно з позачерговими президентськими виборами в Україні.
XS
SM
MD
LG