Доступність посилання

ТОП новини

Польща ніколи не визнає анексії Криму – Сікорський


Радослав Сікорський
Радослав Сікорський
Військова присутність НАТО у Польщі зростатиме, заявив у своєму щорічному виступі перед депутатами Сейму міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

За його словами, Варшава розпочинає довгострокову програму безпеки, а пріоритетним напрямком НАТО буде оборона східних кордонів об’єднаної Європи.

«Ми стали свідками кризи біля польських кордонів, наслідки військових дій, що тривають можна відчути в цілому світі», – заявив Сікорський.

Дії Путіна Сікорський пояснює тим, що росіяни не до кінця зрозуміли, якою поразкою для них і світу був «совєтизм», а також тим, що сучасна Росія вважає себе єдиною спадкоємицею колишньої Русі.

Окремо Радослав Сікорський зупинився на питанні Криму. «Те, що відбувалося в Криму, було війною, хоч дивною. Було мало пострілів чи вибухів, а російські солдати не мали на мундирах відзнак. Однак, панувала атмосфера страху й примусу», – сказав Сікорський.

«Ми не визнаємо одностороннього рішення про від’єднання Криму», – наголосив міністр.

За його словами, російські дії в Україні змушують уважніше придивитися до ідеології, яку використовують у Росії. «На відміну від голосів, що лунають із Кремля, Захід, зокрема Польща, ніколи не прагнули виключити Росію з міжнародної політики», – заявив Сікорський.

Міністр також додав, що це не Захід відкинув Росію, а сама Росія обрала повернення до анахронічного розвитку. Радослав Сікорський нагадав, що в статуті СНД є запис про недоторканість кордонів, тож за теперішньої ситуації пострадянські держави небезпідставно занепокоєні своїм майбутнім.
XS
SM
MD
LG