Доступність посилання

ТОП новини

Україна вивчає «дорожню карту» ОБСЄ з врегулювання кризи – МЗС


Українська сторона отримала дорожню карту щодо врегулювання ситуації в країні, розроблену швейцарським головуванням в ОБСЄ, повідомив речник Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«Ми отримали від швейцарського головування дорожню карту і вже зараз можемо констатувати, що вона враховує більшість елементів, які раніше були запропоновані швейцарському головуванню українською стороною», – сказав Перебийніс.

За його словами, нині українська сторона детально вивчає цей документ і після цього внесе свої пропозиції з цього приводу.

«Ця дорожня карта (від ОБСЄ – ред.) детальніша, проте основні позиції, які запропонувала українська сторона, вона зберігає. І з огляду на те, що цей варіант детальніший, він потребує певного вивчення, оскільки там передбачено більш детальні кроки», – зазначив Перебийніс.

Раніше сьогодні він повідомляв, що українська сторона запропонувала міжнародним партнерам свою дорожню карту.

«Ми виходимо з того, що запорукою виходу з ситуації, яка склалася у зв’язку з агресією Росії проти України, є безперешкодне і невідкладне виконання трьох ключових умов: деескалація конфлікту, проведення всеукраїнського національного діалогу та проведення 25 травня виборів президента України», – повідомив речник МЗС.

Саме ці пункти, за його словами, мають лежати в основі будь-яких майбутніх домовленостей для реалізації і можливого доповнення раніше досягнутих результатів у Женеві 17 квітня.
XS
SM
MD
LG