Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах без політики молодь вшанувала загиблих у Другій світовій


У Черкасах маршем жалоби вшанували загиблих у Другій Світовій війні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

У Черкасах маршем жалоби вшанували загиблих у Другій Світовій війні

Черкаська молодь мовчазною пішою ходою вшанувала загиблих під час Другої світової війни. Більше ста молодих черкасців із лампадками та свічками у руках пройшли центральним бульваром Шевченка від пам’ятника Богдану Хмельницькому до Пагорба Слави. Багато молоді були із символічними червоними маками, деякі несли квіти.

На початку заходу організатори оголосили, що поминальна хода буде аполітичною – без політичної символіки та прапорів.

«Ми вважаємо, що такий захід не має нести якісь гасла та політичну символіку. Це захід із вшанування загиблих, тому максимум, що можна використовувати із символіки – це чорні траурні стрічки», – розповів представник координаційної ради молодіжних громадських організацій та об’єднань «Патріотична ініціатива» Данило Майоров.

Неподалік від Пагорба слави, біля Свято-троїцького собору, до молоді долучилися представники УПЦ КП, чиновники з облдержадміністрації та активісти політичних сил.

У той же час біля могили невідомому солдату вже проводили поминальний мітинг «рухівці». Об’єднавшись на Пагорбі слави усі долучилися до панахиди та хвилини мовчання. Потім усі охочі поставили лампадки та поклали квіти.
XS
SM
MD
LG