Доступність посилання

ТОП новини

Проти Калєтніка і Олійника порушили справу через фальсифікацію голосування 16 січня


Депутати з тодішньої більшості голосують у Верховній Раді, 16 січня 2014 року
Депутати з тодішньої більшості голосують у Верховній Раді, 16 січня 2014 року
Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування щодо колишнього першого віце-спікера Ігоря Калєтніка і народного депутата Володимира Олійника за фактом фальсифікації підрахунку голосів під час засідання парламенту 16 січня 2014 року.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

«Встановлено, що під час проведення вказаного пленарного засідання під головуванням Калєтніка, з порушенням процедури розгляду й ухвалення законопроектів, без використання системи «Рада» відбулося голосування пакету законів, якими суттєво обмежувалися конституційні права та свободи громадян України», – йдеться в повідомленні.

При цьому, зауважили в ГПУ, результати голосування озвучувалися головою лічильної комісії Олійником без підрахунку голосів народних депутатів і незважаючи на відсутність деяких із них під час голосування у залі Верховної Ради.

«У подальшому, прийняття вказаних законопроектів та оприлюднення їх у парламентських та урядових ЗМІ призвело до ескалації конфлікту між громадянами України та працівниками правоохоронних органів, що в результаті спричинило людські жертви», – йдеться в повідомленні.

16 січня провладні фракції у Верховній Раді ухвалили ряд законів, які, за словами експертів, обмежують права і свободи українців. Документи ухвалювалися без обговорення, шляхом підняття рук. Опозиція розцінила закони, ухвалені 16 січня, як «державний переворот». Згодом ухвалення цих законів скасували, але частину з них ухвалили знову.
XS
SM
MD
LG