Доступність посилання

ТОП новини

Могилу однофамільця Путіна у Львові 9 травня вкрили квітами


Могилу однофамільця Путіна у Львові 9 травня вкрили квітами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00
Близько ста людей вшанували у Львові День Перемоги покладанням квітів на могили загиблих на Марсовому полі і Пагорбі слави. Тут спочиває до семи тисяч фронтовиків, генералів, а також працівників НКВС, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Оскільки судовим рішенням 9 травня у Львові заборонені масові заходи, у місті не відбулося мітингів, маніфестацій і парадів. Кілька людей прийшли на Пагорб слави з причепленими до одягу «георгіївськими» стрічками, ніхто не розгорнув червоний прапор.

Голова Львівської обласної організації ветеранів, фронтовик Тимофій Махонько наголосив, що розуміє встановлені обмеження щодо проведення масових заходів у місті. «Ми ніколи нічого не провокували. Приходимо без зброї, лише для того, щоб покласти квіти на могили воїнів», – зауважив фронтовик. За його словами, міська влада не доглядає за військовими цвинтарями у Львові. В одній із могил на Пагорбі слави спочиває генерал майор С.К.Путін, і це місце спочинку найбільше привернуло увагу львів’ян.

9 травня Львів посилено охороняють правоохоронці спільно з добровольцями «Самооборони». На Пагорбі слави було дуже багато міліції, щоб унеможливити будь-які інциденти.

На загал львівські вулиці до обіду були напівпорожні. Адже напередодні громадські діячі звернулись до львів’ян, які не вшановують День перемоги 9 травня, з проханням утриматись від відвідування могил загиблих, оскільки можливі провокації. Також громадські активісти просили політиків не перешкоджати нікому поклонитися могилам жертв Другої світової війни.
XS
SM
MD
LG