Доступність посилання

ТОП новини

США закликають сепаратистів на сході України скласти зброю


Сполучені Штати засуджують спалах насильства проросійських сепаратистів у Маріуполі і закликають їх скласти зброю. Про це заявила речниця Державного департаменту США Джен Сакі.

«Ми засуджуємо спалах насильства з боку проросійських сепаратистів у Маріуполі, у результаті чого загинуло багато людей. Ми продовжуємо закликати озброєних людей, хто порушує громадський порядок, скласти зброю і звільнити громадські місця, чого вимагає українське законодавство», – зазначає Сакі.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив у п’ятницю про 20 вбитих і чотирьох взятих у полон нападників на міський відділ міліції в Маріуполі, а також про одного вбитого силовика.

За повідомленням департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації, у Маріуполі 9 травня станом на 20:00 загинуло 7 людей і 39 поранено. Про їхню належність поки що не повідомляють.

Протистояння у Маріуполі тривало в п’ятницю приблизно з 10:30, сепаратисти захопили будівлю міського управління міліції. За повідомленнями очевидців, будівля згоріла, також пошкодженні будинки поблизу.

XS
SM
MD
LG