Доступність посилання

ТОП новини

Комітет патріотичних сил Донбасу закликає підтримати приєднання Донецької області до Дніпропетровської


Комітет патріотичних сил Донбасу закликає всіх, хто хоче повернення миру, стабільності і порядку, підтримати референдум про приєднання територіально-адміністративних одиниць Донецької області до Дніпропетровської області, який буде проведений 11 травня. Про це йдеться у заяві, розповсюдженій комітетом.

«Враховуючи посилення дестабілізації у Донецькому регіоні і нездатність донецьких властей зупинити відвертий розгул бандитизму і терору, що забирає сотні життів наших земляків, Комітет патріотичних сил Донбасу (КПСД) закликає депутатів місцевих рад і всіх громадян Донецької області підтримати ініціативу про проведення референдуму про приєднання територіально-адміністративних одиниць регіону до стабільної і мирної Дніпропетровської області», − зазначається у заяві.

Наголошується, що в Маріуполі, Слов`янську, Краматорську, на дорогах області, заблокованих блокпостами терористів, йде війна, жертвами цієї війни стають не тільки політично активні патріоти України, а й підприємці, журналісти, священики і прості громадяни.

У зв`язку з цим КПСД закликає підтримати референдум про приєднання територіально-адміністративних одиниць Донецької області до Дніпропетровської області і оголошує, що «відповідна робота з організації референдумів проведена нами у кількох містах і районах області, які мають стати каталізаторами процесу повернення української державності, закону і порядку на територію Донецького регіону».

«Закликаємо всіх депутатів і активістів розпочати такі самі процеси в районах їх проживання», − зазначається у заяві, підписаній усіма учасниками Комітету.

У Донецьку російськомовні патріоти України, які представлені різними громадськими і політичними організаціями (до складу входять 18 громадських організацій і регіональних представництв чотирьох політичних партій), об`єдналися в Координаційний комітет патріотичних сил Донбасу. Створений комітет прийняв свій Маніфест, в якому визначені цілі створення комітету, - запобігання розколу країни, захист Донецького регіону і недопущення втягування його у громадянський і військовий конфлікти.
XS
SM
MD
LG