Доступність посилання

ТОП новини

Списки для донецького «референдуму» формують прямо на дільницях


У Донецьку розпочався «референдум» про незалежність
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00
На Донеччині не всі дільниці мають виборчі списки для проведення «референдуму», тож на деяких члени комісії формують переліки «від руки». Зокрема, кореспондент Радіо Свобода зафіксував таке явище на одній із виборчих дільниць у Макіївці.

Люди, які прийшли голосувати, прямо на місці записують свої дані й отримують бюлетені. Кореспондент Радіо Свобода повідомляє, що йому надали право проголосувати із пропискою з іншої області. Причина черг на дільницях – обʼєднання у день «референдуму» кількох запланованих дільниць в одну і повільність процесу голосування.

Кожну дільницю охороняє група чоловіків із «георгіївськими» стрічками, проте зброї у них у руках не видно. Також біля великих дільниць у Донецьку вартують міліцейські патрулі. Явка на «голосуванні» неоднорідна: є дільниці з чергами, а є такі, де майже порожньо.

На «референдумах», які тривають у неділю у Донецькій і Луганській областях, учасникам пропонують висловити свою позиці щодо незалежності Донецької і Луганської «народних республік».
XS
SM
MD
LG