Доступність посилання

ТОП новини

За «референдумами» на Донбасі стоять «терористичні бандформування» – МЗС


«Референдум» на одній із дільниць у Донецьку
«Референдум» на одній із дільниць у Донецьку
Міністерство закордонних справ України заявило про причетність до «референдумів», що тривають у неділю у Донецькій і Луганській областях, «терористичних бандформувань». Про це йдеться у повідомленні відомства, оприлюдненому на його сайті.

«За «референдумами» і провокаціями стоять вишколені та озброєні за сучасними російськими стандартами терористичні банд формування», – заявили у міністерстві.

Згідно з позицією відомства, «проведення 11 травня інспірованого, організованого та фінансованого Кремлем нелегітимного «референдуму» про статус Донецької та Луганської областей є юридично нікчемним та не матиме жодних правових наслідків для територіальної цілісності і устрою України».

Водночас у МЗС зазначили, що більшість громадян України у Донецькій і Луганській областях «не піддаються на ці свавільні дії та не беруть в руки злочинний «бюлетень», скроплений кровʼю співвітчизників».

«Український народ не визнає жодних терористичних референдумів ані на Донеччині, Луганщині, ані в Криму. Такою ж є реакція всього міжнародного співтовариства», – додали у МЗС.

На «референдумах», що тривають у неділю у низці районів Донецької й Луганської областей, учасникам голосування пропонують висловити свою позицію щодо незалежності Донецької і Луганської «народних республік».

У США й ОБСЄ вже наголосили, що не мають наміру визнавати результати такого голосування.
XS
SM
MD
LG