Доступність посилання

ТОП новини

Через напад на військову частину в Маріуполі відкрили провадження – прокуратура


Під час заворушень у Маріуполі 9 травня 2014 року
Під час заворушень у Маріуполі 9 травня 2014 року
Донецький прокурор із нагляду за додержанням законів у військовій сфері почав у неділю кримінальне провадження за фактом розбійного нападу 9 травня на військову частину внутрішніх військ МВС, дислоковану в Маріуполі Донецької області.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу (розбій), внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомляє прес-служба прокуратури Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

Для здійснення досудового розслідування матеріали кримінального провадження направлено до слідчого управління Головного управління МВС у Донецькій області, мовиться в повідомленні.

За даними прокуратури, під вечір 9 травня група озброєних осіб, діючи за попередньою змовою, вчинила розбійний напад на військову частину внутрішніх військ МВС у Маріуполі; нападники протиправно заволоділи бронетранспортером, бойовою розвідувально-дозорною машиною та іншим державним майном.

Також у неділю Генеральна прокуратура повідомляла, що почала кримінальне провадження за фактом підпалу прокуратури Маріуполя, скоєного в суботу.

Раніше повідомляли, що бійці покинули свою частину, розташовану посеред житлового району Маріуполя, після спроби нападу на неї, щоб не наражати мешканців навколишніх будинків на небезпеку в разі нових спроб.
XS
SM
MD
LG